tirsdag den 10. marts 2009

Quinoa-brød

200 gram hel quinoa
2 dl kogt let afkølet vand
50 gram hørfrø

1 dl grødris
½ tsk salt
3 dl vand

200 gram revet gulerod

25 gram gær
2 dl vand
1 spsk råsukker
½ dl Fiberhusk

3 tsk havsalt
300 gram Glutenfri Babygrød blanding eller Dr. Schär Glutenfrit Mix B

Dette gode hverdagsbrød kræver en smule forberedelse, som så bliver det også godt!

Skyl quinoa grundigt i kogende vand – derefter i koldt vand.
Hæld det i en skål og tilsæt de 2 dl kogt vand.
(Dette kan fint gøres aftenen før, du vil bage!)
Når vandet er opsuget, blendes quinoa og hørfrø fint.

Kog grødris, vand og salt i ca. 15 min. Sluk for varmen og lad det stå til alt vandet er opsuget.
Efter afkøling kommes grød + revne gulerødder i quinoablandingen.

Opløs gæren i 2 dl lunkent vand tilsat 1 spsk råsukker.
Pisk Fiberhusk ud i denne blanding med en gaffel.
Hæld det sammen med grød, gulerødder og quinoa – og miks det godt med en røremaskine.

Bland melet med salt og rør alle ingredienser grundigt sammen.

Kom dejen i to mindre brødforme, der sættes direkte ind i en kold ovn, indstillet på 200 grader.
(TIP: Klem dejen ned i formen med bagsiden af en spiseske, der dyppes i kold vand!)
Bag brødet i ca. 50 min. Sluk for varmen og lad det stå i ovnen 10-15 min. længere.
Det skal lyde hult, når du slår på det!

Når brødet er helt afkølet kan det skæres i tynde skiver, der kan fryses ned i små portioner.

Ingen kommentarer: