søndag den 21. december 2008

Hvad dit spisekammer bør bestå af!

Den første forudsætning for at lave god, nærende og lækker gluten- og mælkefri kost er at forberede dit forrådskammer derpå.
Vi forsøger at leve så økologisk som muligt - uden at blive fanatiske.
Men en god grundregel er, at alle basisvarer helst skal være økologiske - det vil sige mel, ris, pasta, brød, morgenmadsprodukter, frugt og grønsager.
Det er heldigvis blevet overkommeligt i dag, hvor priserne har fået et ordentligt dyk nedad.


Her kommer vort bud på, hvad det er praktisk at lave på lager:

Ris:
Parboiled ris
Basmati ris
Grødris
Risflager
Rismel
Riskiks

Majs:
Majsstivelse
Majsmel
Popcornmajs
Glutenfri cornflakes

Hirse:
Hirsemel
Hirseflager
Hel hirse

Andre korn- og meltyper:
Quinoa
Babygrød
Glutenfrie færdige melblandinger
Glutenfri müesli
Glutenfri pasta
Kartoffelmel

Nødder og tørret frugt:
Hasselnødder
Mandler
Valnødder
Pekannødder
Pinjekerner
Solsikkekerner
Sesamfrø
Birkes
Græskarkerner
Hørfrø
Rosiner
Abrikoser
Dadler
Figner

Andet:
Glutenfrit bagepulver
Fiber Husk
Råsukker/rørsukker
Vanillesukker
Hel vanille
Nelliker, stødt
Kardemomme
Kanel
Havsalt
Peber
Paprika
Oregano
Basilikum
Timean
Glutenfri grønsagsbouillion
Olie - oliven, majs, vindrue, solsikke, tidsel

I køleskabet:
Gær
Æg
Soya- eller rismælk
Mælkefrit margarine

Dette lager suppleres med:
Kartofler, kål, rodfrugter, grønsager + krydderurter
Frugt og bær efter årstiden
Fisk
Fjerkræ
Kød
- og for vegetarer - tørrede bønner, ærter, linser

Ingen kommentarer: